Elkontroll

Når sjekket du det elektriske anlegget sist?

Bestill rentefri delbetaling
Leilighet inntil 70m2 kr. 2.500,-
Stor leilighet / liten enebolig inntil 150m2 kr. 3.500,-
Stor enebolig med garasje, inntil 250m2 kr. 4.500,-
Landbrukskontroll, inntil 1dag inkl. termografering, fra kr. 9.000,-
Næring / borettslag, fra kr. 1050,- pr. time
Kun termografering. Kontakt oss for pris.
Ingen fil valgt
hCaptcha

Visste du at...

Nesten halvparten av alle norske boligbranner er knyttet til elektrisitet? Dermed kan en el-kontroll bokstavelig talt være livsviktig.

Hva er en el-kontroll

En el-kontroll er en utvidet kontroll, og er mer omfattende enn el-sjekk. Denne skal utføres av elektriker med spesiell sertifisering. Normalt starter kontrollen i sikringsskapet hvor elektrikeren ser etter varmegang og kontrollerer skapets generelle tilstand. I tillegg kommer sjekk av strømmåler samt jordfeilbryter og overspenningsvern dersom dette er installert. Altså en grundig gjennomgang av el-anlegget.

​Stikkontakter, lampepunkter og apparater

Videre sjekkes el-materiell utenfor sikringsskapet i boligen for feil. Hva som sjekkes avhenger av hvilke elektriske apparater som finnes, for de aller fleste er det aktuelt å sjekke ledningsopplegg og tilkoplinger på halogen downlights, apparater som vaskemaskin, ovn, varmtvannsbereder, lysarmaturer og oppvaskmaskin. I nye hus er det krav om montering av kun jordede stikkontakter, dette gjelder ikke for eldre boliger. Det er imidlertid ikke tillatt å blande jordede og ujordede stikkontakter på samme kurs i samme rom, dette avdekkes i el-kontrollen.

Boligmappa logo

Arbeidene leveres med fem års totalgaranti, og dokumentasjonen legges på Boligmappa. Ta kontakt for befaring.