Velferdsteknologi

Enkelt forklart

Det finnes svært mange løsninger som kan installeres i eksisterende boliger raskt og enkelt. Skal du bygge nytt eller oppgradere elektrisk anlegg, bør du tenke fremover og velge smarte løsninger som kan tilpasses dine endrede behov.

Gjør alarmen til en del av smarthuset

Velferdsteknologi er er for mange en fellesbetegnelse på teknologi som skal ivareta sikkerheten til den kommende eldrebølgen, selv om mange av løsningene er nyttige uansett alder. I dette ligger eksempelvis smarthusteknologi og alarmer av ulike slag. Herunder finner vi blant annet disse alarmene:

  • Sensorer som varsler om fall, åpen ytterdør eller kjøleskapsdør

  • Alarmer og varsling ved varme, brann eller vannlekkasje

  • Videokommunikasjon med familie og helsepersonell

  • Automatisk dørsensor som varsler hvis man forsøker å gå ut på natten

Berøringsfrie kraner

Det spiller ingen rolle om du er gammel eller ung, en berøringsfri kran fra for eksempel Oras vil alltid være praktisk. Du kan stikke skitne hender under uten å ta på noe, og det er ingen fare for at kranen vil fortsette å tappe vann etter bruk. Denne løsningen er dessuten skoldefri, hvilken betyr temperaturen på vannet ikke blir farlig høy.

Vannskader er et utbredt problem, og en annen løsning kan være å installere kraner med tidsstyrt vannstopper. Dette er veldig praktisk i boliger der man frykter at en person med demens kan glemme at de startet å tappe seg et bad.

Se hvem som ringer på

Med en dørklokke med kamera kan du se hvem som står på dørmatten din via en app på telefonen, pcen eller nettbrettet. Dørkommunikasjon er spesielt utviklet for personer som er rammet av nedsatt funksjonsevne, alderdom eller andre lidelser, og lar deg åpne ytterdøren uten at du må fysisk åpne den selv.

Funksjonshemning
Demens
Alderdom
Uansett alder og situasjon
Show More